Magnus Ehingers undervisning

Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Pedagogiska resurser på nätet

pedagogiska resurser pa natetMina tips på sidor som kan vara in­tress­an­ta just för kur­sen i Na­tur­kun­skap A, antingen för dig som elev att besöka eller som en pedagogisk hjälp/inspiration för dig som naturkunskapslärare.

Om du tycker att tipsen är in­tress­an­ta, så rekommenderar jag dig verk­li­gen att följa min blogg eller att prenumerera på de här tipsen via RSS!

Tips: Använd Stellarium för att visa stjärnhimlen

0.10 constellation art onStellarium med stjärnbilds-bilder på himlavalvet. Stellarium med stjärnbilds-bilder på himlavalvet.

Vad är detta? Stellarium är ett gratis planetarium för din dator, med öppen källkod. Det visar en realistisk himmel i 3D, precis som den himmel du ser med blotta ögat, kikare eller ett teleskop.

Läs mer...

Tips: Universums skala

Universums skala.

Vad är detta? Universums skala är en interaktiv sajt som låter dig zooma in eller ut på olika saker i universum. Den sträcker sig ända från plancklängden (c:a 10-35 m) upp till och med universums beräknade storlek (c:a 1029 m). Den finns på en rad olika språk, bland annat svenska.

Läs mer...

Tips: Hur vågkraft fungerar

f088763d4ff3b6e64acfc3377a8aecd0849c528eVågkraft Vågkraft. Vad är detta? Hur vågkraft fungerar är en interaktiv sida som beskriver hur en form av vågkraft kan fungera. (Det finns andra sätt att utnyttja vågor på också.)

Läs mer...

Också intressant: