Magnus Ehingers under­visning

— Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Dags för presentation av gymnasiearbetet?Börjar det bli dags att presentera gymnasiearbetet? Då har jag några bra tips!

För det första, ta en titt på den här länken, där du får veta allt om hur du inte ska göra om du gör en datorpresentation.

Om du ska göra en datorpresentation, så gäller regeln less is more. Det betyder att ju färre ord du har i din presentation, desto bättre! Ha istället gott om bilder: Bilder som beskriver det du gjort, bilder av bilen du byggde, en graf som beskriver växternas längd som funktion av ljusflöde, o.s.v. Med bara ett fåtal ord talar du istället mycket ledigare om bildernas innehåll och betydelse.

Den bedårande Miss Sweetie Poo påminner 2009 års Ig Nobelpristagare Miguel Apátiga (i mörk jacka) och Javier Morales om att deras tid har gått ut.Den bedårande Miss Sweetie Poo påminner 2009 års Ig Nobelpristagare Miguel Apátiga (i mörk jacka) och Javier Morales om att deras tid har gått ut.

Svårast av allt är dock kanske att hålla sig inom den angivna tidsramen. För mina elever gäller att de ska presentera sitt arbete på max 15 minuter. Det betyder att de måste plocka ut det allra "gottaste" ur sina arbeten, och bara presentera det mest relevanta.

Dock behöver de inte ha samma hårda restriktioner som de har på Ig Nobel-priset (i videon ovan). Där kommer den bedårande lilla Miss Sweetie Poo fram och säger "Please stop, I'm bored" så snart pristagarna har överskridit sin talartid (60 sekunder).