Magnus Ehingers undervisning

Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Aptitens veten­skap: Varför man äter för mycket

Ja, egentligen är det inte svårare än att det faktiskt går att förklara på strax under två minuter.

 

Det hela beror på att kroppens återkopplingssystem för att känna av när man är mätt och när man är hungrig sätts ur spel av fet och söt mat. Att det i sin tur är så beror på att människokroppen utvecklades i en miljö där tillgången på fett, salt och socker var begränsad. Därför var det evolutionärt fördelaktigt att alltid kunna sätta i sig sådant, när det väl dök upp.

Det här är nyttig kunskap för den som vill försöka hålla sin vikt (eller gå ner), detta i en tid då över 2/3 av den amerikanska befolkningen är överviktig. Jag vet inte hur siffrorna ser ut för Sverige, berätta det gärna i kommentarerna om du vet!

 

   

Också intressant: