Magnus Ehingers undervisning

Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Varför använder amerikanarna fortfarande Fahrenheit?

Varför använder amerikanarna fortfarande Fahrenheit?

För att inte tala om amerikanarnas bakvända sätt att skriva datum: MM/DD/YY. Varför inte använda det mer logiska ÅÅÅÅ-MM-DD!?

 

Det visade sig att en ovilja att bestämma helt och hållet gjorde att amerikanarna aldrig gick över helt och hållet till det modernare SI-systemet. Och det ställer till problem, för det blir alltid besvärligt när enheter ska konverteras från miles till kilometer, tum till centimeter, gallons till liter eller yards till meter. Och de är inte ens överens med sig själva heller, det är skillnad på en amerikansk survey mile och en brittisk imperial mile!

Och alla skolbarn som måste lära sig att det går tolv tum på en fot, tre fot på en yard och 1760 yards på en mile. Vilket är lika med 5260 fot. Logiken, var finns den? Myntsystemet i Harry Potter verkar ungefär lika logiskt. Nej, det får mig att tänka på den här kartan över länder som fortfarande inte har gått över till SI-systemet:

Länder som ännu inte gått över till SI-systemet: Liberia, Myanmar och USA.Länder som ännu inte gått över till SI-systemet: Liberia, Myanmar och USA.

 

   

Också intressant: