Magnus Ehingers undervisning

Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/ehinger.nu/public_html/undervisning/templates/meu92/functions.php on line 202

Har du någonsin blivit matad av en sjöleopard?

Paul Nicklen har. Och det är tydligen inte så farligt som man skulle kunna tro. Men spännande – och vilka fantastiska bilder det blev!

 

Sjöleoparden är vid sidan av späckhuggaren en toppkonsument i näringskedjan i Antarktis, och livnär sig till stor del på pingviner. Paul Nicklen, som är naturfotograf på National Geographic, blev rejält skrämd när en gigantisk sjöleopard simmade upp mot honom, och bet tag i kameran.

Men sedan ändrade sjöleoparden sig, och började komma med pingviner till den uppskrämda fotografen. Först kom den med levande pingviner, sedan skadade och till sist döda pingviner. Sjöleoparden uppfattade tydligen Nicklen som en hopplöst dålig jägare, som behövde all hjälp han kunde få för att få i sig mat.

Smått fantastiskt att ett av det områdets största rovdjur kan visa sådan omtanke om en människa, som endast är på jakt efter en schysst naturbild!

 

   

Också intressant: