Magnus Ehingers undervisning

Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Missa inget!

Följ Magnus Ehingers undervisning på någon av dina favoritkanaler:

Administration

Inboxen

Dumbledores minnessållgoal 20121 960 720KörsångMatematik på svarta tavlan

Samla alla grejer du måste göra i Inboxen. Samla alla grejer du måste göra i Inboxen.

 

Allt det här du måste göra, men ännu inte har gjort, tar upp dina tankar dag som natt. Ibland märker man inte av det, utan tankarna ligger bara och "muttrar" någonstans långt bak i huvudet.

Vid andra tillfällen bubblar tankarna upp till ytan och gör sig fullt påminda. Det är då du blir som allra mest stressad, för du har kanske inte gjort/hunnit med det du skulle. Hur många gånger har det inte slagit dig en tanke, och du utropar: "Javisst ja, sjutton också, det skulle jag ju ha fixat till i morgon!"

För att inte leva i det tillståndet varje dag är det nödvändigt att du får ut alla "måste-grejer" ur huvudet. Du måste stoppa ner dem i en "inbox" där det ligger i säkert förvar tills du behöver det igen.

Dumbledores minnessåll är som en slags inbox. I den kan Dumbledore lägga tankar när han känner att det helt enkelt är för mycket i huvudet just nu. Dumbledores minnessåll är som en slags inbox. I den kan Dumbledore lägga tankar när han känner att det helt enkelt är för mycket i huvudet just nu.

Pröva redan nu!

 1. Ta fram papper och penna.
 2. Skriv rubrik: Inbox
 3. Skriv ned, i precis den ordning du kommer på det, allt du måste göra.

  I inboxen ska du faktiskt försöka få med allt, från stort till smått:

  • Plugga till matteprovet
  • Ring Sofie om utflykten på lördag
  • Franskläxan s. 22-23
  • Köp nya skor
  • Stryka blåa skjortan
  • Skriva på bloggen
  • Starta UF-företag
 

Märker du hur du nu, bara av att skriva den här listan, redan känner dig mindre stressad? Detta är ditt första steg mot ett stressfritt, mer produktivt liv! ?

Självklart kommer du inte på precis allt du måste göra första du sätter dig med din inbox. Den här listan växer allteftersom du kommer på nya grejer. Men du kommer förstås också att stryka saker från din inbox. Hur det går till tittar vi närmare på de kommande dagarna!

 

   

Också intressant: